• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

OVERGANGSZONE in het ArtLab

Sinds ons succesvolle publieksmoment van 3 september 2017, hebben wij een nieuw veelbelovend programma voor u ontwikkeld. ‘OVERGANGSZONE’ verkast van 5 februari t/m 5 maart 2018 naar een tijdelijke, nieuwe locatie. We betrekken het EducatieLab van het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, dat tijdelijk omgetoverd wordt tot Artlab. Na anderhalf jaar van onderzoek in de groeve, zetten wij het onderzoek voort in hartje Maastricht.

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is bij uitstek de plaats om te reflecteren op de afgelopen 18 maanden. Het museum opent zijn deuren voor onze kunstenaars: met Mosasaurus Bèr en het jongere broertje Lars binnen handbereik en een grote verzameling aan vuursteen in het depot, zetten de kunstenaars hun onderzoek op een nieuwe manier voort. Ook nodigen wij u hierbij uit om de aankomende publieksmomenten bij te wonen. De resultaten van de werkperiode van de kunstenaars in het Natuurhistorisch Museum Maastricht zullen wij op 13 april tijdens de Museumnacht presenteren. Meer informatie over de aankomende publieksmomenten vindt u hieronder – hopelijk tot snel!

 

Zondag 18 februari: Moments from the Archive & filmscreening ‘Alpi’ van Armin Linke

Op zondag 18 februari zal deelnemend kunstenaar Miriam Sentler met een groep studenten verslag doen van hun ‘fieldwork’ in het depot. In haar onderzoek legt zij verbanden tussen haar eigen werk en de collecties van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Hierbij focust ze in het bijzonder op objecten in het depot van het NHMM die een verhaal of geschiedenis representeren en hun connectie tot (fictieve) verhalen.

 

Na deze presentatie organiseert deelnemend kunstenaar Eline Kersten een screening van de film ‘Alpi’ van de Italiaanse kunstenaar Armin Linke, met aansluitend een publiekelijk gesprek. Deze film, volledig analoog geschoten op 16mm, toont de Alpen in al haar hoedanigheden: als een toeristische trekpleister voor wintersporters, als thuis voor de schaapsherder met zijn kudde, maar ook als militair oefenterrein. In het kader van de transformatie van de ENCI-groeve zullen we aansluitend met elkaar in gesprek gaan over gebieds- en landschapsontwikkeling. Moderator: Gilbert Soeters, stadsarcheoloog Maastricht

 

Publieksmoment: Moments from the Archive & filmscreening ‘Alpi’ van Armin Linke 

Datum: 18 februari 2018

Locatie: Natuurhistorisch Museum Maastricht, De Bosquetplein 7 te Maastricht

Tijd: ‘Moments from the Archive’ 13:30 – 14:30 Filmscreening ‘Alpi’ met aansluitend gesprek 14:30 – 16:30

Reserveren: museum@maastricht.nl

Deelname: Normale entreeprijzen van het museum, Museumjaarkaart houders gratis.

 

Tevens in het vooruitzicht is een publieksmoment op 25 februari. Op deze dag zullen de manifestaties van Charlotte Koenen & Christian Berens gepresenteerd worden, evenals het onderzoek van deelnemend kunstenaar Simon Weins. Deelnemers Maarten Davidse en Emile Hermans zullen vervolgens op 11 maart hun onderzoek presenteren, en op 18 maart nemen Sanne Vaassen en Joep Vossebeld het stokje van hun over.

Daarna zijn wij op 13 april weer terug, en hopen wij u op de Museumnacht te mogen verwelkomen in het Natuurhistorisch Museum!
www.overgangszone.nl

www.nhmmaastricht.nl