• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

AVROTROS Kunstuur

U was er vast en zeker bij , en zo niet, dan kunt u met ons mee (na)genieten van onze succesvolle manifestatie op 3 september jl. in de ENCI-groeve e.o.
Tijdens die dag liep de cameraploeg van AVROTROS met ons mee, en hebben zij diverse interviews afgenomen met kunstenaars en betrokkenen.
Op zondag 26 november 2017 om 17.35 u. werd het programma Kunstuur op NPO2 uitgezonden. Samen met twee andere items staat deze uitzending geheel in het teken van de regeling Opdrachtgeverschap van het Mondriaan Fonds. Mede dankzij deze regeling heeft ‘OVERGANGSZONE’ haar entree een jaar geleden kunnen maken, en hebben wij onlangs onze eerste resultaten aan u kunnen laten zien.
Kijk met ons mee, geniet en verwonder!

Klik hier om de aflevering te bekijken

“De opdracht die de kunstenaars een jaar geleden meekregen was het “onverenigbare zichtbaar maken”. Als curator vind ik het een uitdaging de kunstenaars in aanraking te brengen met verschillende partijen en partners, die juist niet uit de kunstwereld komen, maar vanuit hun betrokkenheid bij het transformatieproces van het ENCI-gebied gezamenlijk onderzoek doen.”
– Krien Clevis, Curator ‘OVERGANGSZONE’
Ondanks dat de gangenstelsels voornamelijk op nog vroegere menselijke nijverheid duiden, doet de negatieve ruimte denken aan monumentale galerijen – aan bouwwerken in steden als Maastricht, opgetrokken in kalksteen.
– Emile Hermans, beeldend kunstenaar
Het ENCI-gebied op zoek naar waardering voor het verleden, respect voor het heden en geloof in een mooie toekomst.
– Peter Mergelsberg, Directeur Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied
Doordat het fossiel de naam Lars heeft gekregen is de jongen Lars vereeuwigd in het fossiel. Het is een hele eer. Maar ik vond het ook een spannend idee dat straks over 100 jaar de jongen Lars er niet meer is, maar zijn verhaal nog altijd verteld wordt omdat het fossiel misschien nog tentoongesteld wordt
– Charlottte Lagro, beeldend kunstenaar