• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Uitnodiging ’OVERGANGSZONE’, opening 3 september 12.00 u.

Op zondag 3 september om 12.00 u. openen de kunstenaars van ‘OVERGANGSZONE’ eenmalig voor u de poorten van de ENCI-groeve. In en nabij de groeve vindt een groot gezamenlijk publieksmoment plaats in het kader van het EAA-congres te Maastricht. Een bundeling van publieksmomenten wordt op locatie in en nabij de ENCI-groeve gepresenteerd; diverse presentaties, openlucht-installaties, performances, filmvertoningen en tours vinden verspreid over het gebied plaats.
U bent van harte welkom op de opening om 12.00 u. bij de AINSI, verricht door gedeputeerde Hans Teunissen en Peter Mergelsberg (directeur SOME).
Vervolgens starten wij een aantal tours onder deskundige begeleiding van ENCI-groevegidsen. Om 13.00, 15.00 en 17.00 u. kunt u steeds voor maximaal 2 uur de groeve in om de activiteiten in en rond de ‘overgangszone’ te beleven.
Tevens worden er die dag filmopnames gemaakt voor het programma Kunstuur van AVROTROS.
Het programma/legenda + kaart kunt u hieronder downloaden en laat ruimte voor vrije keuze en eigen ontdekkingen om het gehele manifestatieterrein te verkennen.
Als afsluiting is er om 20.00 u. een bijzondere filmvertoning van Miriam Sentler in de tennisvelden van ENCI.

Wij, de deelnemers van ‘OVERGANGSZONE’ en haar partners via SOME hopen u op 3 september te mogen verwelkomen.
Locatie: ENCI-groeve ‘overgangszone’ en in de directe nabijheid ENCI-gebied.
Opening: 12.00 u. door gedeputeerde Hans Teunissen, AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113, Maastricht
Entree hoofdlocatie: Chalet d’n Observant, Lage Kanaaldijk 115, Maastricht
Tijd: zondag 3 september van 12.00 – 18.00 u.
Einde: de dag wordt afgesloten met een speciale filmvertoning van Miriam Sentler op de tennisvelden ENCI (EPV), 20.00 – 22.00 u, Schutterijweg 1, Maastricht
Met: Christian Berens, Maarten Davidse, Karel Dicker, Emile Hermans, Eline Kersten, Charlotte Koenen, Charlotte Lagro, Miriam Sentler, Sanne Vaassen, Joep Vossebeld, Simon Weins en Gladys Zeevaarders.
Speciaal voor dit event en aanhakend op EAA-Maastricht opent Eline Kersten haar tentoonstelling ‘Solastalgia’ op 1 september 19.00 u. in de AINSI (te bezichtigen t/m 3 september)

Download hier uw programma + Legenda en locaties van activiteiten

Download hier meer informatie over de kunstenaars

Reserveer hier voor de rondleiding

Let op! De kunstwerken in de groeve kunnen alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids. De overige werken in Chalet d’n Observant en de AINSI zijn wel zelfstandig te bezoeken.

Heeft u problemen met reserveren? Stuur dan een email met naam, tijdstip en aantal personen naar reserveringen@overgangszone.nl