• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

4de Publieksmoment: ENCI-fabriek met Karel Dicker en John Vincken

Tour de ENCI: The gates are open
In samenwerking met ‘OVERGANGSZONE’ en SOME doet Karel Dicker onderzoek voor zijn project bij de ENCI-fabriek. Wat gebeurt hier? De ENCI gaat stoppen met graven. En wel in 2018. Of dat goed of slecht is laat Karel liever in het midden. Samen met zijn partner in het project John Vinken, werkzaam bij de ENCI en ENCI-groevegids (http://www.encigroevegids.com/), geven ze tweemaal een exclusieve rondleiding op het fabrieksterrein.

Kom en ervaar de echte zware industrie op zijn rauwst. Wandel met ons door het industrieel erfgoed van ‘Mestreech’ en luister naar de geschiedenis van de fabriek. Voel de hitte van de kolossale oven. De warmte straalt over je heen terwijl je de enorme stalen ovenbuis kunt aanschouwen.

De ENCI heeft de afgelopen honderd jaar Nederland en buurlanden voor een groot deel van cement mogen voorzien. Maar een deel van het productieproces wordt uit bedrijf genomen en daarmee verdwijnen enkele gigantische machines en installaties waaraan onze stoere mannen hun lief en leed hebben gegeven. Deze voor de twintigste-eeuw kenmerkende industrie kan onze kinderen veel leren over de tijd die we moeizaam proberen achter ons te laten.

Dus, neem je kinderen mee en maak er een gezellig en leerzame dag van. We eindigen met een versnapering in Chalet d’n Observant.

Meld je nu aan voor de rondleiding

Datum: 17 en 19 mei 2017

Tijd: Verzamelen om 13.45u, vertrek om 14.00 u. (ca. 90 min)

Locatie: Hoofdingang Kantoor ENCI

Max 20 Personen. Minimum 10 personen. Vanaf 30 personen wordt een tweede groep gestart.

Deelname: €. 6,- p/p. Kinderen GRATIS

Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.