• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Festival of Imagination – Film-/muziek-/kunstevenement als transformatie-icoon in het ENCI-gebied

 

 

 

Op 18 september organiseren ‘OVERGANGSZONE’ en de Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied (SOME) in samenwerking met Natuurmonumenten een bijzonder openlucht-filmfestival in de ENCI-groeve.

Het ‘Festival of Imagination’ bezingt het eeuwigdurende transformatieproces van het ENCI-gebied. Met beeld en zang wordt de transformatie van het ENCI-gebied in al zijn gelaagdheden belicht. Het filmfestival markeert het einde van een bewogen geschiedenis. De ENCI is nu officieel gesloten en de laatste medewerker nam vorig jaar afscheid. Tegelijkertijd staan we ook aan de start van een nieuwe periode. Een onzekere toekomst, waarop wij met kritische blik vooruit kijken.

De bijzondere avond start met een optreden van het ENCI-koor, met als slotlied ‘St. Pietersberg’. Dit lied van Johnny Blenco is speciaal voor de gelegenheid herschreven door kunstenaar Joep Vossebeld. Historicus Martin Poesen vertelt over de historie van het gebied, de fabriek en haar werknemers en u kunt genieten van nooit vertoonde historische filmbeelden van de ENCI uit het ENCI foto- en filmarchief. Daarna volgen vier korte films van kunstenaars van het project ‘OVERGANGSZONE’: Miriam Sentler i.s.m. Simon Weins, Eline Kersten, Emile Hermans en Louisa Vergozisi.
Het filmfestival vindt plaats op 18 september en duurt van 18.30 – 22.30 u met een inloop vanaf 17:30. Wij hopen dit bijzondere moment samen met u te kunnen vieren.

 

Een beschrijving van de videoproducties en geluidswerken die te zien zullen zijn tijdens het festival, kunt u hier downloaden.

Het voorlopige programma kunt u hier downloaden .  Dit is nog onder voorbehoud.

 

Krien Clevis & Peter Mergelsberg

‘OVERGANGSZONE’ & SOME
http://www.overgangszone.nl/

 

*Wijzigingen voorbehouden.

 

Historische opnames van ENCI-medewerkers