• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

6e Publieksmoment: Flintstone fields (2017)

Miriam Sentler, in samenwerking met Martin Poesen en Krista Smulders

Op de oude tennisvelden van ENCI, in een ongekend, prachtige groeve, wordt sinds tijden weer een tennisspel georganiseerd dat open is voor publiek. Een van de manieren waarop de ENCI in het verleden werknemers aan zich wist te binden, was door het aanbieden van een breed scala aan sociale en sportieve activiteiten. De tennisvelden van ENCI waren in die zin uniek, omdat tennissen honderd jaar geleden nog vooral voor de hogere klasse weggelegd was, en de ENCI tennisvelden liet aanleggen speciaal voor alle medewerkers. Het tennisveld in de groeve, romantisch begroeid met groen gebladerte, bestaat nog altijd tot de dag van vandaag, en wordt nog steeds gebruikt door de leden van de activiteitenvereniging ENCI-gebied.

Op 16 juli krijgen de bezoekers van het publieksmoment de unieke kans om op deze tennisvelden te spelen, let wel: gekleed in een speciaal tennis tenue. Voor dit publieksmoment heeft Miriam Sentler collega-kunstenaar Krista Smulders uitgenodigd, die de team tricots heeft samengesteld. Om een humoristische ode te brengen aan de geschiedenis, verwijzen de team tricots naar mosasaurussen, Neanderthalers, Romeinen en fabriekswerkers – allemaal verschillende groepen die hier ooit geleefd hebben en de geschiedenis van de ENCI bepalen. De baan wordt bestrooid met een fijn laagje gravel, dat refereert aan de zee die hier miljoenen jaren geleden was. Tijdens het spel worden de voetstappen en sporen van de bezoekers hierin zichtbaar.

Drankjes zijn verkrijgbaar en iedereen is welkom!

 

Meld je nu aan voor de match

Datum: zondag 16 juli

Locatie: Tennisbanen (EPV) van ENCI, Schutterijweg 1, 6212 ND Maastricht

Tijd: Aanvang 14.00 u. – 17.00 u.

Deelname: GRATIS