• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Uitnodiging ’PIONEERS’, opening 1 september 17.30 u.

‘PIONEERS’

Eerste ontmoetingen in kunst, natuur en archeologie rondom het ENCI-gebied

U bent van harte uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling ‘PIONEERS’ op vrijdag 1 september 17.30 u. in het RHCL/ het ‘Archief’ te Maastricht.

‘PIONEERS’ is een thematentoonstelling ter gelegenheid van de 23ste jaarvergadering van de EAA/ European Association of Archaeologists in Maastricht. De tentoonstelling handelt over de fascinatie voor ontdekken, opgraven en opnieuw laten zien van datgene wat verborgen is. De getoonde kunstwerken maken het verborgene tastbaar en ervaarbaar. De werken van de zeven pionierende kunstenaars zijn tot nu toe niet of nauwelijks aan het publiek getoond of zijn in de vergetelheid geraakt, soms ook letterlijk ondergronds bedolven geraakt, en als een archeologische schat opgegraven. Hierin tevens aandacht voor het inhoudelijk verwante project BERG/BEELD, dat de Jan van Eyck Academie eind jaren 1980 hoopte te realiseren. In samenwerking met het Historisch Centrum Limburg (RHCL), het Provinciehuis (Ad Himmelreich, conservator) en de Van Eyck Academie, Maastricht. Curator: Krien Clevis.

Locatie: RHCL/Regionaal Historisch Centrum Limburg, St. Pieterstraat 7, Maastricht.
Opening: Vrijdag 1 september 17.30 u, door Lita Wiggers (directeur RHCL), Gouverneur Theo Bovens en Lex ter Braak, directeur Van Eyck
Geopend tijdens de openingsuren van het RHCL, toegang gratis, te bezichtigen tot en met 3 november.
Met: Kristina Benjocky, Krien Clevis, Jasper Coppes, Bart Lodewijks, Chaim van Luit, Astrid Mingels en Rod Summers.

Lees meer over ‘PIONEERS’