• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Charlotte Lagro

* 1989, NL
In haar videokunst, foto's, installaties en performances toont Charlotte Lagro zich een scherp observator. Zowel haar geënsceneerde als spontane situaties beschouwt zij vanuit een menselijk oogpunt. Verhalen, een aantal verontrustende, ontvouwen zich voor de camera. Dichtbij de luisteraar of kijker, herkenbaar maar soms ook ironisch met een existentiële lading.

Charlotte is geïntrigeerd door het opmerkelijke verhaal van de 14-jarige Lars die in 2015 tijdens een excursie in de ENCI groeve op de botten van een uiterst zeldzame Mosasaurus stuitte. Charlotte gaat werken aan een film die de betekenis en magie van de groeve verkent door de ogen van Lars met zijn miraculeuze vondst van de gelijknamige Mosasaurus als middelpunt. Voor het verhaal laat zij zich inspireren door de onderliggende structuur van sprookjes zoals deze door narratologen wordt ontleed.
Charlotte Lagro werkt samen met Lars Barten.
Lars Barten is de vinder van een uiterst zeldzaam skelet van een Mosasaurus. Deze vondst deed hij samen met zijn vader in 2015 tijdens een excursie in de ENCI groeve, hij was toen 14 jaar. Lars komt uit Rijkevoort, Noord-Brabant, en reist in de zomerperiode nog steeds elke twee à drie weken naar Maastricht om in de groeve naar fossielen te zoeken. Ook is hij actief betrokken bij de preparatie van het, naar hem vernoemde, 66,5 miljoen jaar oude fossiel. Zelf wil Lars later professioneel paleontoloog worden. Met nu al een bekende naam binnen de wereld van de paleontologie, is dat niet meer dan vanzelfsprekend.