• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Nachtelijke dwalingen door het museum

 

De afgelopen maanden hebben onze deelnemers gewerkt, onderzocht en gepresenteerd in het EducatieLab van het museum, dat een tijdelijke metamorphose is ondergaan naar het zogeheten ArtLab. De resultaten van de werkperiode in het ArtLab presenteren ze aankomende vrijdag 13 april tijdens de jaarlijkse Museumnacht. ‘OVERGANGSZONE’ stelt hierbij de werkperiode van de jonge kunstenaar centraal in relatie tot de schatten, die het  Natuurhistorisch Museum rijk is. Hierin geven de kunstenaars een vernieuwde blik op ‘stoffige artefacten’, en willen ze opnieuw een waardevolle betekenis toekennen door hun bevindingen te presenteren in een hedendaagse context. Zo zult u speciaal voor deze gelegenheid gecreeërde publicaties tegenkomen, een audiotour door de museumtuin, bijzondere objecten geïnspireerd op Robert Garcet, een audiowerk met dierenverhalen, een performance met fossielen en nog veel meer. Wij nodigen u daarom uit, om met ons aanstaande vrijdag in gesprek te gaan en er samen een onvergetelijke avond van te maken.

 

Museumnacht 2018

Heeft u ook altijd eens ’s nachts willen ronddwalen in het Natuurhistorisch Museum tussen de dinosauriërs uit lang vergeten tijdperken? Om oude paleontologische vondsten onder uw ogen tot leven te zien komen? Of om bijzondere hedendaagse kunstwerken in gesprek te zien gaan met het depot van het museum? Aanstaande vrijdag 13 april opent het Natuurhistorisch Museum in Maastricht haar deuren tijdens de jaarlijkse Museumnacht.

Deelnemers: Gladys Zeevaarders & Sophie Johns, Miriam Sentler, Simon Weins & Christian Berens, Charlotte Koenen, Eline Kersten, Karel Dicker, Emile Hermans, Sanne Vaassen & Nigel Harle

In het Centre Céramique is ook werk van Gladys Zeevaarders te zien.

 

Museumnacht 2018

Datum: 13 april 2018

Locatie: Natuurhistorisch Museum, De Bosquetplein 7 te Maastricht

Tijd: 20:00 – 01:00

Deelname: tickets via:  http://www.museumnachtmaastricht.nl/nl/tickets

 

 

Pilot ‘Exploded View’

Ten slotte willen we u middels deze weg op de hoogte stellen van het nieuwste project van curator Krien Clevis. In samenwerking met het interfacultair research instituut CLUE+ van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam heeft zij een nieuw lange termijn onderzoeksproject geïnitieerd, genaamd ‘Exploded View’, dat zich zowel in Rome, in het Parco Regionale dell’Appia Antica, als in Amsterdam, het Amstelpark, afspeelt. Over de loop van anderhalf jaar, zal een aantal kunstenaars op locatie onderzoek doen naar de gelaagde historische landschappen en naar veranderende claims en perspectieven op het erfgoed van zowel het Appia Park als het Amstelpark. Tevens zullen zij nieuw werk maken voor een uiteindelijke tentoonstelling in 2019 in zowel Rome als Amsterdam. In Rome wordt samengewerkt met het Parco Regionale dell’Appia Antica en in Amsterdam met Zone2Source.

In maart is de pilot van dit project van start gegaan, en zijn Miriam Sentler, Maarten Davidse en Eline Kersten, tevens deelnemende kunstenaars van ‘OVERGANGSZONE’, naar Rome gereisd voor de aftrap van dit project. In uitwisseling met MA-studenten van de VU en diverse Italiaanse kunstenaars is hier een begin gemaakt aan het project dat in de komende paar maanden uitgewerkt zal worden. We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom dit project, evenals over hoe u ons in de toekomst kunt volgen.

En dan… 

En in de tussentijd werken wij achter de schermen door. U kunt van ons een nieuwe tentoonstelling verwachten met veel nieuwe werken op weer een bijzondere lokatie. Hierover later meer.

 

Voor nu: tot vrijdag de 13de!