• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Expeditie ENCI-groeve vervolgd…

Afgelopen zaterdag kregen ook de studenten van de master Polis de mogelijkheid om de ENCI-groeve en haar schoonheid te aanschouwen. Nadat eerst enkele weken geleden de kunstenaars van ‘OVERGANGSZONE’ en publiek van buitenaf de groeve in waren geweest, werd er nu een tweede mogelijkheid geboden om het land van mergel, vuursteen, grond- en hemelwater te ontdekken. Kunstenaars blijven kunstenaars, dus na een aantal ziekmeldingen en het wachten op enkele laatkomers konden we van start. Er was nog wat familie aangeschoven, en onder leiding van de ENCI-groevegids John Vincken trokken we, gehuld in de befaamde gele hesjes, de groeve in. En ja, het bleek inderdaad geen overdreven gepraat: er bevinden zich écht azuurblauwe meren in de groeve, evenals goudgele hopen mergel, regelrechte afgronden en landschappen die zelfs door Photoshop niet zo kleurrijk en zacht nagemaakt zou kunnen worden. Het is een bijzonder gebied waarvan je je past realiseert hoe groot het is, op het moment dat je er midden in staat. Honderden Maastrichtenaren wandelen iedere zondagmiddag op de Sint Pietersberg rond de groeve, maar nu blijkt dat het uitzicht vanaf de rand pas het topje van de ijsberg is!

 

Door: Eline Kersten