• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

3de Publieksmoment: UNDERGROUND met Joep Vossebeld

70 miljoen jaar en 1 dag

“Ooit was dit een zee, een subtropische zee van Nederland tot aan Oekraïne, alleen lag Oekraïne toen nog op de plek van Suriname. Er woonden wezens in die zee, dieren die leken op haaien, op inktvissen en op oesters. Waarschijnlijk leefden er ook nog duizenden diersoorten die wij niet kennen, omdat we er nooit wat van hebben teruggevonden. Dus misschien hebben ze ook wel nooit bestaan. Of misschien zitten ze in het plafond boven ons en lopen we er al jaren langs. Het schelpje hier in de muur is op een dag doodgegaan en zit er nu nog. Het wordt omringd door miljoenen schelpjes die in de dagen ervoor en erna doodgingen, maar zij werden toevallig verpulverd tot mergel. Iedere centimeter mergel die je ziet is 30.000 jaar. Ieder stukje steen zo dik als een vingernagel? 3000 jaar.”

‘OVERGANGSZONE’ kunstenaar Joep Vossebeld zal als gids een tocht maken door de onderaardse groeves van de Sint Pietersberg. Hij zal een beeld schetsen van wat één dag op een geschiedenis van 70 miljoen jaar betekent.

Met dank aan Maastricht Underground: www.maastrichtunderground.nl

http://www.maastrichtunderground.nl/locaties_en_rondleidingen/rondleidingen_grotten_noord_

 

Meld je nu aan voor de rondleiding

Datum: 23 april 2017

Tijd: Verzamelen om 11.45u, vertrek om 12.00 u. (ca. 90 min)

Locatie: Verzamelpunt Grotten-Noord bij Chalet Bergrust, Luikerweg 71

Kosten: €. 6,60 p/p (kinderen t/m 12 jaar: €. 5,40)

Max 35. Personen