• English
  • Language

    • Nederlands
    • English

Festival of Imagination – Film/muziek/kunstevenement als transformatie-icoon in het ENCI-gebied

GECANCELD VANWEGE CORONA -> VERPLAATST NAAR 18 SEPTEMBER A.S.

 

Op 17 oktober van 18.00 – 22.00 u. organiseren Overgangszone en SOME, in samenwerking met de ENCI -filmclub en Natuurmonumenten een uniek filmfestival in de ENCI groeve. We willen met deze speciale filmvertoning een document voor de toekomst te maken: een transformatie-icoon.

Het ‘Festival of Imagination’ bezingt het eeuwigdurende transformatieproces van het ENCI-gebied. Met beeld en zang wordt de transformatie van het ENCI-gebied in al zijn gelaagdheden belicht. Het filmfestival markeert het einde van een bewogen geschiedenis. De ENCI is nu officieel gesloten en de laatste medewerker nam onlangs afscheid. Tegelijkertijd staan we ook aan de start van een nieuwe periode. Een onzekere toekomst, waarop wij met kritische blik vooruit willen kijken.

Het filmfestival vind plaats in de ENCI-groeve, op het grasveld ten zuiden van Hofmanni. Dit grasveld is te bereiken via de centrale entree bij Chalet d’n Observant. De beelden worden rechtstreeks geprojecteerd op de natuurlijke mergelwand. Reserveren is noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Mocht u de voorstelling zittend willen bijwonen, dan is dat mogelijk. Wel willen we u vragen om dan zelf een klapstoeltje  mee te nemen.

Een beschrijving van de videoproducties en geluidswerken die te zien zullen zijn tijdens het festival, kunt u hier downloaden.

Aanpassing programma i.v.m. Covid-19: 
Op last van de aangescherpte maatregelen rondom Covid-19, zijn wij genoodzaakt het programma op te splitsen. Dat gebeurt al bij binnenkomst bij Chalet d’n Observant, via de verschillende tijdsblokken. Een deel van het publiek volgt de voorstelling binnen in Hofmanni. 
Het aangepaste programma kunt u hier downloaden .  

We zijn ons bewust van de aangepaste criteria en aandachtspunten rondom Covid-19.  We streven ernaar een bijzondere bijdrage te leveren aan het cultuuraanbod van Maastricht, juist in deze moeilijke en onzekere tijd. Het Festival of Imagination wordt mede tot stand gebracht met medewerking van Lumière, Mobiloscoop en Videopower, Hoffmanni en Chalet d’n Observant

Historische opnames van ENCI-medewerkers